Jednoduchá poleva, časově i finančně méně náročná je vhodná na pevné cukroví, perníky či dorty. Výsledná poleva je lesklá, jemná a příjemně nahořklá. Není příliš vhodná na polévání krémů a měkkých moučníků. Moučníky s touto polevou doporučuji krájet nožem namočeným v horké vodě, aby nedošlo k lámání polevy. Pevnost polevy lze redukovat množstvím použitého tuku. Také použití másla namísto ztuženého tuku polevu zjemní. Na měkké a krémové moučníky doporučuji použít polevu ganache ( http://marmeladarecepty.blog.cz/0804/ganache-cokoladova-poleva )
Čokoládová poleva
Ingredience:
100 g čokolády na vaření,
100 g ztuženého pokrmového tuku (iva, omega) nebo máslo (pak je poleva měkká)
3 vrchovaté lžíce tmavého kakaa
100 g ztuženého pokrmového tuku (iva, omega) nebo máslo (pak je poleva měkká)
3 vrchovaté lžíce tmavého kakaa
Příprava:
- Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou, vmícháme kakao.