Rubriky
konzervace

Citróny v cukru podle Elišky

Ingredience:
citróny,
cukr krystal.
Příprava:
Připravíme si sklenici s uzávěrem – velikost dle množství citrónů. Do 300 ml sklenice se vejdou asi 4 citróny.

Citróny pečlivě omyjeme pod horkou vodou. Kůru oškrábeme (dobře to jde škrabkou na brambory). Do sklenice dáme trochu cukru a vkládáme plátky citrónů a prosypáváme je cukrem.

Citróny pustí šťávu, spolu s cukrem vytvoří sirup. Citróny i se sirupem používáme do horkých zimních nápojů, ale i do limonád.

Výborně se tak upotřebí i nakrájené zbytky citrónů, které byste ihned nezužitkovali.

Pro odstranění lehce nahořklé příchuti můžeme z citrónu odstranit i bílé podkoří.

Oloupanou citronovou kůru také můžeme prosypat cukrem, napěchovat do jiné sklenice a používat při přípravě moučníků.