Rubriky
ryby

Citronový pangasius

Pangasia jsem objevila asi před dvěma roky díky diskusi na Labužníku. Tehdy s ním přišli tuším Manek a Danda. Tak se do našeho rodinného jídelníčku dostala skvělá ryba. Je šťavnatá, chutná, zcela bez kostí, nepáchne rybinou, jednoduše se připravuje na spoustu způsobů. Ke všemu tomu dobrému ji lze již zcela bez problémů koupit jak mraženou, tak chlazenou, a to za slušnou cenu.

Ingredience pro dvě osoby:
400 g pangasia,
citronová šťáva,
sůl,
citronový pepř,
česnekový pepř se sezamem,
hladká mouka,
olej na smažení.

Postup:
  • Porce pangasia rozmrazíme, nejlépe přes noc.
  • Omyjeme je a osušíme kuchyňskou utěrkou.
  • Pocitronujeme a posypeme oběma pepři (používám koření od Antonína – doporučuji) a necháme asi 20 minut odležet.
  • Porce ryby obalíme zlehka v hladké mouce a vkládáme na pánev, ve které jsme rozpálili olej.
  • Zmírníme teplotu a smažíme dozlatova z obou stran.
  • Podáváme přelité studenou omáčkou z majonézy, křenu a Antonínových bylinek.
Jako přílohu můžeme dát vařený brambor, hranolky, bramborovou kaši.