Rubriky
dorty nezařazené

Bezlepkový dortový korpus

Ingredience:
1dl mléka
1dl oleje
150g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
160g mouky (bezlepková Jizerka)
1 kypřící prášek do pečiva
4-5 vajec
Postup:
Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej, mléko, mouku s prdopečem. Nakonec zašleháme sníh z bílků.
Pečeme na 160-170°C 35 min.

Rozřízneme, namažeme krémem, poklademe ovocem.
Dětem zachutnala varianta s nakládanými broskvemi, či mandarinkami.
Tj. 2 měkké tvarohy, šťáva z jednoho kompotu broskví, či dvou kompotů mandarinek, včetně ovoce jednoho kompotu mandarinek, cukr, Ole cream vanilkový – ušlehat. Pomazat podélně rozříznutý korpus krémem. Přiklopit druhou půlkou korpusu. Pomazat krémem. Poklást ovocem z kompotu, či nakombinovat ovocem čerstvým.