Ingredience:
- červené víno 0,7l
- pomeranč
- skořice celá – 2ks
- hřebíček celý – 4ks
- čaj černý – 0,25l
- vanilkový cukr (vanilka)
- cukr
Postup:
- do hrnce nalijeme víno, hrnec postavíme na mírný plamen
- oloupeme a omyjeme pomeranč, nakrájíme na kostičky.
- nakrájený pomeranč vložíme do vína.
- přidáme skořici, hřebíček
- uvaříme černý čaj (hodně silný, klidně dva sáčky)
- těsně před varem přilijeme čaj k vínu
- osladíme cukrem, vanilkovým cukrem, dle kyselosti vína a chutě strávníka (pijáka)
- ještě chvíli ohříváme a může podávat k pití.
Pozor, víno se nesmí vařit, jinak se alkohol vypaří a všechno kouzlo svařeného vína zmizí..