Rubriky
nápoje

Svařák

Ingredience:
  • červené víno 0,7l
  • pomeranč
  • skořice celá – 2ks
  • hřebíček celý – 4ks
  • čaj černý – 0,25l
  • vanilkový cukr (vanilka)
  • cukr
Postup:
  • do hrnce nalijeme víno, hrnec postavíme na mírný plamen
  • oloupeme a omyjeme pomeranč, nakrájíme na kostičky.
  • nakrájený pomeranč vložíme do vína.
  • přidáme skořici, hřebíček
  • uvaříme černý čaj (hodně silný, klidně dva sáčky)
  • těsně před varem přilijeme čaj k vínu
  • osladíme cukrem, vanilkovým cukrem, dle kyselosti vína a chutě strávníka (pijáka)
  • ještě chvíli ohříváme a může podávat k pití.
Pozor, víno se nesmí vařit, jinak se alkohol vypaří a všechno kouzlo svařeného vína zmizí..