Ingredience:
„krabí tyčinky“,
máslo,
konzerva žampiónů,
mrkev,
kuřecí, či rybí vývar,
drcený kmín,
sůl,
pepř,
parmazán,
smetana,
rýže basmati.
Postup:
- Krabí tyčinky rozkrojíme na půl či třetiny a osmahneme na másle.
- Opepříme, posypeme drceným kmínem, osmahnuté dáme stranou.
- Osmahneme mrkev a slité žampiony z konzervy.
- Zalejeme vývarem, přidáme propranou rýži tak, aby rýže byla zalitá vývarem. Osolíme.
- Vaříme, dokud rýže nezměkne, postupně se nám vývar odpařuje, tak nezapomeneme dolévat.
- Těsně před tím, než je rýže akorát měkká, přidáme krabí tyčinky a zalijeme smetanou.
- Necháme ještě chvíli povařit, aby rýže byla šťavnatá.
- Podáváme posypané strouhaným parmazánem.