Ingredience:
500 g vepřového bůčku,
1 cibule,
1 lžíce sádla,
paprika sladká – asi 2 lžíce,
paprika pálivá – asi 1/2 lžičky,
kmín,
pepř,
sůl,
asi 500 g kysaného zelí,
hladká mouka na zahuštění,
voda.
Postup:
- Cibuli nakrájíme na drobno.
- V hrnci rozpustíme sádlo, cibuli na něm osmahneme do růžova.
- Maso nakrájíme na kostky, přidáme k cibuli a osmahneme.
- Okořeníme, osolíme.
- Zmírníme plamen, trochu podlijeme, přiklopíme a dusíme téměř do měkka.
- Občas promícháme, případně trochu podlijeme.
- Zelí pokrájíme a přidáme k masu.
- Dusíme ještě asi 20 min.
- Přilijeme vodu, pokud chceme více omáčky.
- Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
- Necháme dovařit, případně dochutíme.
Postup pro pomalý hrnec:
- Cibuli nakrájíme na drobno a vložíme ji do nádoby PH.
- Maso nakrájíme a přidáme k cibuli.
- Osolíme, okořeníme.
- Promícháme, trochu podlijeme.
- Přiklopíme a vaříme na high asi 3 hodiny.
- Přidáme pokrájené zelí, vaříme ještě asi půl hodiny.
- Naředíme pro omáčku a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
- Vaříme ještě asi půl hodiny, dochutíme.
Podáváme s houskovými knedlíky.