Rubriky
vepřové

Segedinský guláš (s variantou pro pomalý hrnec)

Ingredience:
sege
500 g vepřového bůčku,
1 cibule,
1 lžíce sádla,
paprika sladká – asi 2 lžíce,
paprika pálivá – asi 1/2 lžičky,
kmín,
pepř,
sůl,
asi 500 g kysaného zelí,
hladká mouka na zahuštění,
voda.
Postup:
  • Cibuli nakrájíme na drobno.
  • V hrnci rozpustíme sádlo, cibuli na něm osmahneme do růžova.
  • Maso nakrájíme na kostky, přidáme k cibuli a osmahneme.
  • Okořeníme, osolíme.
  • Zmírníme plamen, trochu podlijeme, přiklopíme a dusíme téměř do měkka.
  • Občas promícháme, případně trochu podlijeme.
  • Zelí pokrájíme a přidáme k masu.
  • Dusíme ještě asi 20 min.
  • Přilijeme vodu, pokud chceme více omáčky.
  • Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
  • Necháme dovařit, případně dochutíme.
Postup pro pomalý hrnec:
  • Cibuli nakrájíme na drobno a vložíme ji do nádoby PH.
  • Maso nakrájíme a přidáme k cibuli.
  • Osolíme, okořeníme.
  • Promícháme, trochu podlijeme.
  • Přiklopíme a vaříme na high asi 3 hodiny.
  • Přidáme pokrájené zelí, vaříme ještě asi půl hodiny.
  • Naředíme pro omáčku a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
  • Vaříme ještě asi půl hodiny, dochutíme.
Podáváme s houskovými knedlíky.