Rubriky
řezy

Kakaovník s rumovou polevou

Ingredience:
300 g prosáté polohrubé mouky,
1 prášek do pečiva,
2 vejce,
200 g cukru krupice,
150 g změklého másla,
40 g kakaa,
špetka soli,
1/4 l mléka.
Rumová poleva:
100 g másla,
150 g moučkového cukru,
2 lžičky kakaa,
3 lžičky rumu,
1 velká lžíce vařící vody
– ušleháme

Postup:
  • Z uvedených surovin umícháme těsto.
  • Nalijeme je na plech vyložený pečícím papírem.
  • Upečeme.
  • Ihned po vyndání z trouby pomažeme polevou.
  • Poleva se rozpustí.
  • Necháme vychladnout v pokojové teplotě, aby se tuk v polevě nesrazil.

Zdroj: Dona – Nejoblíbenější moučníky naší rodiny
Dle autorky je recept z Řecka.