Rubriky
bezmasá jídla

Knedlíky s vajíčkem

Tak toto je kulinářská specialita, jen pro znalé a šikovné kuchaře, kteří si chtějí k večeři udělat něco dobrého a zrovinka jim zbylo v lednici po vepřo knedlo zelo několik plátků houskového knedlíku :))
Ingredience:
houskový knedlík 5plátků
vejce 3
smetana 1dcl
sůl, pepř, olej
Postup:
  • knedlíky nakrájíme na kostičky a dáme osmahnout na pánev s trochou oleje
  • do hrníčku si vyklepneme vejce, přilijeme smetanu, osolíme a vše rozmícháme
  • kousky knedlíků necháme na pánvi do té doby, než kostičky začnou hnědnout a budou hezky křupavé
  • poté stahneme z plamene a přelejeme rozkvrdlaným vejcem, osolíme, opepříme. Dáme zpět na plamen a důkladně promícháme. Nenecháváme moc dlouho,aby se vejce nevysušila. Musí být pěkně vlahá a šťavnatá.
podáváme se zeleninovým salátem