Tak toto je kulinářská specialita, jen pro znalé a šikovné kuchaře, kteří si chtějí k večeři udělat něco dobrého a zrovinka jim zbylo v lednici po vepřo knedlo zelo několik plátků houskového knedlíku :))
Ingredience:
houskový knedlík 5plátků
vejce 3
smetana 1dcl
sůl, pepř, olej
Postup:
- knedlíky nakrájíme na kostičky a dáme osmahnout na pánev s trochou oleje
- do hrníčku si vyklepneme vejce, přilijeme smetanu, osolíme a vše rozmícháme
- kousky knedlíků necháme na pánvi do té doby, než kostičky začnou hnědnout a budou hezky křupavé
- poté stahneme z plamene a přelejeme rozkvrdlaným vejcem, osolíme, opepříme. Dáme zpět na plamen a důkladně promícháme. Nenecháváme moc dlouho,aby se vejce nevysušila. Musí být pěkně vlahá a šťavnatá.
podáváme se zeleninovým salátem