Příprava těchto knedlíků vypadá složitě, ale kupodivu je jednoduchá. Při tomto způsobu vaření knedlíků v páře si nemusím dělat přílišnou hlavu s hustotou těsta, knedlíky se nerozvaří. Pokud se ale náhodou povedou řidší, stačí je po vyjmutí z páry nechat chvíli vydýchnout, ony trochu ztuhnou. A pokud chci opravdu rychlou večeři nebo oběd, nezdržuji se vařením brabor a následnou přípravou bramborového těsta a použiji bramborovou směs z prášku. Úspěch je tak jako tak zaručen.
Ingredience:
knedlíky:
80 dkg teplých brambor
21 dkg hrubé mouky
4 dkg krupičky
1 vejce
sůl
náplň:
30 dkg uzeniny (gothaj, český salám, uzené maso)
1 rohlík
majoránka
1 vejce
3 stroužky česneku
knedlíky:
80 dkg teplých brambor
21 dkg hrubé mouky
4 dkg krupičky
1 vejce
sůl
náplň:
30 dkg uzeniny (gothaj, český salám, uzené maso)
1 rohlík
majoránka
1 vejce
3 stroužky česneku
Příprava:
náplň:
- Uzeninu semeleme spolu s rohlíkem namočeným do mléka, přidáme vejce, koření, česnek, sůl a rozmícháme.
knedlíky:
- Oloupané brambory nastrouháme, přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto.
- Těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme na placku.
- Na obě placky postupně naneseme nápň, zarolujeme, konce zamáčkneme.
- Do hrnce nalijeme 3 cm vody, uvedeme do varu, vložíme pařák- sluníčko a utěrku.
- Na utěrku vložíme rolády – knedlíky.
- Přikryté vaříme bez obracení 25-30 min.
- Vyjmeme spolu s utěrkou a po chvíli nití rozkrájíme na plátky.
- Podáváme s dušeným kysaným zelím nebo se špenátem, polité osmaženou cibulkou.