Rubriky
uzeniny

Rolované knedlíky s uzeninou

Příprava těchto knedlíků vypadá složitě, ale kupodivu je jednoduchá. Při tomto způsobu vaření knedlíků v páře si nemusím dělat přílišnou hlavu s hustotou těsta, knedlíky se nerozvaří. Pokud se ale náhodou povedou řidší, stačí je po vyjmutí z páry nechat chvíli vydýchnout, ony trochu ztuhnou. A pokud chci opravdu rychlou večeři nebo oběd, nezdržuji se vařením brabor a následnou přípravou bramborového těsta a použiji bramborovou směs z prášku. Úspěch je tak jako tak zaručen.






Ingredience:
knedlíky:
80 dkg teplých brambor
21 dkg hrubé mouky
4 dkg krupičky
1 vejce
sůl

náplň:
30 dkg uzeniny (gothaj, český salám, uzené maso)
1 rohlík
majoránka
1 vejce
3 stroužky česneku
Příprava:
náplň:
  • Uzeninu semeleme spolu s rohlíkem namočeným do mléka, přidáme vejce, koření, česnek, sůl a rozmícháme.
knedlíky:
  • Oloupané brambory nastrouháme, přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto.
  • Těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme na placku.
  • Na obě placky postupně naneseme nápň, zarolujeme, konce zamáčkneme.
  • Do hrnce nalijeme 3 cm vody, uvedeme do varu, vložíme pařák- sluníčko a utěrku.
  • Na utěrku vložíme rolády – knedlíky.
  • Přikryté vaříme bez obracení 25-30 min.
  • Vyjmeme spolu s utěrkou a po chvíli nití rozkrájíme na plátky.
  • Podáváme s dušeným kysaným zelím nebo se špenátem, polité osmaženou cibulkou.