Jednoduchý fígl na vytvoření kůrky při pečení brambor mi poradil kamarád Vašek. Vyzkoušela jsem a ejhle! Ono to funguje!
Ingredience:
brambory,
polohrubá mouka,
olej na plech,
Na ochucení:
máslo,
sůl,
česnek.
brambory,
polohrubá mouka,
olej na plech,
Na ochucení:
máslo,
sůl,
česnek.
Postup:
- Předehřejeme troubu na 220st.C.
- Brambory oloupeme (nové brambory loupat nemusíme, stačí důkladně očistit) a nakrájíme podélně na čtvrtky.
- Brambory dáme do mísy a posypeme polohrubou moukou a protřepeme je, aby se všechny brambory obalily v mouce.
- Na pečící plech dáme olej nebo jej vyložíme pečícím papírem. Vložíme brambory tak, aby byly v jedné vrstvě.
- Pečeme do červena.
- Během pečení rozpustíme máslo a přidáme do něj prolisovaný česnek.
- Brambory po upečení na talíři ochutíme česnenkovým máslem.
- Podáváme s kefírem.