Toto jídlo je rychlá variace na halušky se zelím a uzeným masem, ale má tu výhodu, že je za 15-20 minut hotové.
Ingredience:
gnocchi 500g
anglická slanina – libovější 250 g
nebo uzené maso
kyselé zelí 500 g
cibule 1ks
zeleninový vývar 250ml
olej, sádlo
solamyl
sůl, drcený kmín, červená paprika
Postup:
- uvaříme gnocchi dle návodu na obalu
- na pánev dáme rozpustit kousek sádla, či oleje, dále přidáme nakrájenou cibulku, na kousky nakrájenou slaninu
- po chvíli přidáme kysané zelí. Je lepší ho předem trochu nakrájet. Kdo má rád táhnoucí se dlouhé kousky může nechat.
- posymepe kmínem a trochou červené papriky, přelijeme vývarem.
- necháme chvíli produsit a přidáme uvařené gnocchi
- lze posypat trochou solamylu, pak se gnochci se zelnou směsí pěkně propojí