Ingredience:
1 kg vepřové plece,
1 cibule,
1 cibule,
olej,
asi 2 PL sladké papriky,
1/2 lžičky pepře,
asi 2 PL sladké papriky,
1/2 lžičky pepře,
1/2 lžičky kmínu,
200 ml smetany na vaření,
3 lžíce hladké mouky nebo instantní jíška.
200 ml smetany na vaření,
3 lžíce hladké mouky nebo instantní jíška.
Postup:
- Maso omyjeme. Můžeme nakrájet na plátky nebo budeme dusit vcelku.
- Cibulku nakrájíme na kostičky.
- Do hrnce dáme pár lžic oleje a dáme smažit cibulku.
- Přidáme maso a opečeme ze všech stran.
- Osolíme, okořeníme paprikou a kmínem.
- Podlijeme vodou – asi 300 ml, přiklopíme, uvedeme do varu.
- Přiklopíme, zmírníme plamen a zvolna dusíme – výborné je použít pomalý hrnec.
- Dusíme do měkka.
- Z omáčky vyjmeme maso, odložíme stranou – do tepla.
- Omáčku trochu rozředíme vařící vodou – asi na požadované množství.
- Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, zalijeme do omáčky a uvedeme do varu.
- Mícháme. Do omáčky můžeme dát zpět maso. Pokud jsme je dusili vcelku, nakrájíme je.
- Dochutíme solí, případně bujónovou kostkou.
- Podáváme s těstovinami či houskovým knedlíkem.