Rubriky
zelenina

Vepřové na kapustě

Opět maso na kapustě? Ano. Sice mi bylo sděleno, že už sem mamina jedno dávala, ale to je „z ovečky“, které já moc nerada. Tak přidávám vepřové pro ty, kteří ho mají mnohem raději než skopové – stejně jako já. :o)
Ingredience:
  • sádlo (1 velká lžíce)
  • cibule
  • vepřová kýta
  • pepř, sůl
  • kmín
  • česnek (4 stroužky)
  • sladká paprika (jen maličko!)
  • čerstvá kapusta
Postup:
  • Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na sádle.
  • Přidáme na kostičky nakrájené vepřové, osolíme, přidáme koření, česnek, podlijeme vodou a necháme dusit.
  • Přibližně 20 minut před koncem dušení přidáme na nudličky nakrájenou kapustu.
  • Pokud jídlu „něco chybí“ přidejte ještě 1-2 stroužky česneku a trochu pepře navíc a uvidíte, že se chuť zlepší ;o)
Nejlepší přílohou jsou nové brambory.