Ingredience:
vepřová plec 500g
sušené houby
cibule
1l vývar masový
1/2 hrnečku hl. mouky
1/4 másla
olej
kmín, pepř, sůl
koření na vepř pečeni
Postup:
Houby si namočíme do horké vody. Nakrájíme cibulku, kterou opražíme do zlatova na oleji. Vodu z hub slijeme. Houby dáme osmahnout k cibulce, osolíme, přidáme kmín.
Maso omyjeme, nakrájíme na kousky. Osolíme, přidáme pepř, koření na vepř. pečeni, trochu mouky, smícháme.
Cibulku a houby dáme z hrnce stranou, osmahneme na oleji okořeněné maso. Až se nám zatáhne a začne pouštět vodu, přidáme osmažené houby s cibulkou. Podlejeme asi 2dcl vody. Na mírné teplotě necháme dusit. Občas zamícháme, případně přiléváme vodu. Dusíme cca 1 hodinu dokud není maso měkké.
Připravíme si jíšku z másla a hl. mouky.
Když je maso měkké zalijeme cca 1l masového vývaru. Přidámé připravenou jíšku, tím omáčku zahustíme. Necháme povařit. Můžeme dochutit podravkou.
Příloha:
rýže