Ingredience:
500 g vepřového masa – plecko, kýta…,
1 cibule,
tuk,
paprika,
pepř,
sůl,
kmín,
hladká mouka,
800 g zeleniny (lze použít mraženou směs).
Postup:
- Cibuli nakrájíme a osmahneme na tuku.
- Maso nakrájíme na kousky, přidáme je k cibuli a osmahneme ze všech stran.
- Osolíme, okořeníme.
- Lehce podlijeme vodou a zvolna dusíme podle druhu masa cca 2 hod. (Lze použít pomalý hrnec).
- V troše vody rozmícháme asi 2 lžíce hladké mouky, vlijeme k masu a promícháme.
- K masu přidáme zeleninu, promícháme a dusíme na mírném ohni do změknutí zeleniny.
- Občas promícháme, aby se nepřichytilo.
- Zelenina je dobrá, pokud je vařená na skus – lehce křupavá.
- Podáváme s rýží či brambory.