Rubriky
kynuté

Tvarohové rohlíčky

Ingredience:
těsto:
360 g hladké mouky,

200 g másla,

sůl,
1 vejce + 1 vejce na potření,

kvásek:
50 g droždí,
6 lžic vlažného mléka,
2 kostky cukru,

tvarohová náplň:
250 g měkkého tvarohu – lepší je kostka, než vaničkový,
1 vejce,
4 lžíce moučkového cukru.

Příprava:
  • Připravíme si tvarohovou náplň promícháním ingredienci.
  • Droždí rozdrobíme do mléka, přidáme cukr a necháme vykynout kvásek.
  • Máslo, mouku a vejce dáme na val a vypracujeme s kváskem v těsto.
  • Hned rozdělíme na 4 bochánky, každý pak rozválíme na kulatou placku a tu rozdělíme na 8 stejných dílů – trojúhelníků.
  • Na širší stranu troujúhelníku dáme náplň, zavineme, vytvarujeme rohlíčky a dáme na plech.
  • Necháme chvilku kynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme posypat nasekanými ořechy.
  • Pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova.