Ingredience:
těsto:
360 g hladké mouky,
360 g hladké mouky,
200 g másla,
sůl,
1 vejce + 1 vejce na potření,
1 vejce + 1 vejce na potření,
kvásek:
50 g droždí,
6 lžic vlažného mléka,
2 kostky cukru,
tvarohová náplň:
250 g měkkého tvarohu – lepší je kostka, než vaničkový,
1 vejce,
4 lžíce moučkového cukru.
Příprava:
- Připravíme si tvarohovou náplň promícháním ingredienci.
- Droždí rozdrobíme do mléka, přidáme cukr a necháme vykynout kvásek.
- Máslo, mouku a vejce dáme na val a vypracujeme s kváskem v těsto.
- Hned rozdělíme na 4 bochánky, každý pak rozválíme na kulatou placku a tu rozdělíme na 8 stejných dílů – trojúhelníků.
- Na širší stranu troujúhelníku dáme náplň, zavineme, vytvarujeme rohlíčky a dáme na plech.
- Necháme chvilku kynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme posypat nasekanými ořechy.
- Pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova.