Jak nadpis napovídá, podle tohoto receptu peče bábovku již třetí generace naší rodiny. A stále chutná a je stále ta nejoblíbenější.
doba přípravy je cca 20 na přípravu + 55 minut pečení
Ingredience:
250 g másla
220 g cukru
4 vejce
1 vanilkový cukr
500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva (prdopeč)
3-4 lžíce kakaa (i více, podle chuti)
mléko na zředění
sůl
220 g cukru
4 vejce
1 vanilkový cukr
500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva (prdopeč)
3-4 lžíce kakaa (i více, podle chuti)
mléko na zředění
sůl
Příprava:
- Vymažeme velkou formu na bábovku tukem a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou
- Vejce rozdělíme na bílky a žloutky
- Do bílků přidáme špetku soli a ušleháme sníh
- Žloutky, máslo, cukr ušleháme, přidáme mouku s prdopečem, vanilkový cukr, mléko,
promícháme (těsto by mělo být tak husté, aby šlo vylít do formy)
- Sníh ze 4 bílků zlehka vmícháme do těsta
- Část těsta oddělíme a smícháme s kakaem
- Světlé těsto nalijeme do formy, navrch nalijeme kakakové těsto
- Pečeme při 150 – 160 stupních cca 55 – 60 minut
- Bábovka je dost pečená, když do ní píchneme špejlí a nezůstane na ní syrové těsto
- Horkou bábovku vyklopíme