Ingredience:
1,5 litru rybízu (alespoň 1/3 černého)
1,3 až 1,4 kg cukru
živná sůl
kvasinky – nejlépe burgunské
1,5 litru rybízu (alespoň 1/3 černého)
1,3 až 1,4 kg cukru
živná sůl
kvasinky – nejlépe burgunské
NA 20 l demižon vše násobíme 4x. (6 l hmoty, 5,20 kg cukru)
Příprava:
Cukr rozpustíme v troše vody a převaříme, vychladíme.
Rybíz rozmačkáme.
Cukr rozpustíme v troše vody a převaříme, vychladíme.
Rybíz rozmačkáme.
Naplníme do demižonu a dolijeme převařenou vodou.
Přidáme živnou sůl a kvasinky.
Demižon dolijeme převařenou vodou do dvou třetin. Zavíčkujeme kvasnou zátkou.
Po šesti týdnech víno stáhnout buď do jiného demižonu nebo do lahví.
Doporučená příloha:
slané mandličky
slané mandličky