Rubriky
drůbež maso

Šmrncovní kuřecí řízky

Recept na úpravu kuřete – kuřecích řízků jsem převzala z Labužníka od Terrinky. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Tímto způsobem úpravy získáte velmi chutné řízky bez smažení – pečou se v troubě. Vhodné na rychlý oběd nebo večeři, ale i jako velmi efektní jídlo pro slavnostnější příležitosti.
Ingredience:
4 kuřecí stehna,
1 vajíčko,
2 PL směsi koření – já použila Koření na česnekové kotlety od Antonína
1 sáček slaných brambůrek – Bohemia chips
100g tvrdého sýra,
trocha oleje
Příprava:
  • Stehýnka osolíme, ale méně vzhledem ke slaným brambůrkám, okořeníme a každé namočíme do rozšlehaného vajíčka.
  • Brambůrky si v sáčku trochu rozdrtíme a v misce smícháme se strouhaným sýrem.
  • Stehýnka namočená ve vajíčku obalíme ve směsi sýra a brambůrků.
  • Hned vkládáme do vymazaného pekáčku.
  • Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C, asi na 25 až 30 minut.