Rubriky
přílohy

Rychlé rösti

Superrychlá příloha, které má šanci se stát samostatným jídlem. Pak ji pro masožravce doporučuji doplnit nasekanou anglickou slaninou.
Ingredience:
2 malé syrové brambory,
1 vejce,
1 lžička solamylu,
sůl,
pepř,
olej na smažení.
Příprava:
  • Brambory oloupeme, překrojíme napůl, nakrájíme na plátky a pak na tenké nudličky (podobně jako krájíme cibuli).
  • Vejce rošleháme, smícháme s bramborovými nudličkami, solamylem. Osolíme opepříme.
  • Směs vlijeme na pánvičku, bramborové nudličky rozprostřeme tak, aby se pekly v jedné vrstvě. Propékáme zvolna, poté obrátíme, nejlépe pomocí talíře.
  • Z uvedené směsi usmažíme buď jednu omeletu nebo smažíme malé placičky.
  • Do směsi lze přidat uzeninu, např. anglickou slaninu nakrájenou nadrobno.
Jsou výborné jako rychlá příloha k pečené rybě, směsím mas apod.

Lze podávat i jako samostatné jídlo s zeleninovým salátem.