Rubriky
maso vepřové

Řízky z bůčku

vyobrazeníIngredience:
500 g vepřového bůčku,
asi 0,5 dcl mléka,
sůl,
pepř.
Příprava:
  • Libový vykostěný bůček bez kůže semeleme, osolíme a opepříme.
  • Mléko ohřejeme a těsně před varem nalejeme do semletého bůčku. Ihned promícháme a dáme zchladit do lednice.
  • Z masové hmoty vytvoříme plátky, které obalíme v klasickém trojobalu – mouka, vajíčko, strouhanka.
  • Smažíme na tuku, kterého dáme méně, protože řízky ho dost pustí.
Když řízek po usmažení rozkrojíte, je masíčko bílé jak kuřecí a není tučné – dost tuku se vysmaží. Chuť masa je lahodná – málo koření s trochou soli a mlékem udělá divy. Dobrou chuť.
Doporučená příloha:
brambory, okurka nebo červená řepa.
Zdroj: Kudrnac z Labužníka. (Podobně je dělala moje maminka)