Rubriky
drůbež

Řízek Ondráš

Ingredinence:
brambory 300g
česnek 5 stroužků
vejce 3ks
hladká mouka
majoránka
pepř
sůl
kuřecí maso -plátky
steakové koření
olej, či sádlo

Postup:

Vytvoříme si bramborákové těsto. Tj. nastrouháme brambory, přidáme rozlisovaný česnek, mouku, vejce, sůl pepř. Dobře promícháme. Usmažíme si jeden testovní bramboráček. Ochutnáme a těsto když tak dochutíme.

Kuřecí maso si naklepeme, okořeníme a předem předsmažíme, aby jsme ho pak v bramboráku měli pěkně hotové.

Dáme si smažit bramborák, na něj položíme předsmažený kuřecí plátek, který opět překryjeme bramborákovým těstem. Osmažíme po obou stranách. Podáváme s kyselým zelím a vychlazeným pivem.