Připravovat kynuté těsto v pekárně je legrace a práce, kterou zvládne i dítě školou povinné. Moučníky z kynutého těsta jsou dobré a velmi jedlé. Tenhle koláč nabízí netradiční, ale velmi chutnou pudinkovou náplň, kterou lze doplnit ovocem dle sezóny.
Ingredience:
200 ml mléka,
100 g rozpuštěného másla,
2 vejce,
100 g cukru,
500 g polohrubé mouky,
špetka soli,
sušené droždí – množství dle údajů na sáčku,
špetka prášku do pečiva (prdopeč),
vanilkový cukr.
100 g rozpuštěného másla,
2 vejce,
100 g cukru,
500 g polohrubé mouky,
špetka soli,
sušené droždí – množství dle údajů na sáčku,
špetka prášku do pečiva (prdopeč),
vanilkový cukr.
Náplň:
1 l mléka,
2 1/2 sáčku vanilkového pudinku,
2 sáčky vanilkového cukru,
80 g cukru
Poleva (není nutná):
1 bal. čokoládové polevy
Postup:
- Do pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience, přidáme sypké a zapneme program na zadělávání těsta. Po ukončení programu rozdělíme těsto v poměru 2:1.
- Z větší části těsta vyválíme placku, vložíme na pečícím papírem vyložený plech.
- Navrstvíme vlahý pudink (když ztuhne úplně, špatně se nanáší, ale horký by být neměl).
- Ze zbylého těsta vyválíme další placku a pomocí válečku přeneseme na plech – na pudinkovou vrstvu.
- Pečeme při 170 st.C asi 35 až 40 min.
- Po vychladnutí buď polijeme polevou připravenou dle návodu na sáčku nebo polevou dle vlastní zkušenosti.
- Pokud nechceme být přeslazení, stačí pocukrovat.
Doporučení:Do pudinku na koláči můžeme přidat libovolné čerstvé ovoce a pak připravovat dle postupu. Nabízí se čerstvé jahody, borůvky…