Rubriky
pizzy

Pizza z listového těsta

piiza z listového těsta
Ingredience:
balíček listového těsta
anglická slanina 100g
rajče 1větší
cibule 1menší
nakládaná kukuřice
strouhaný tvrdý sýr
kečup 100ml
olivový olej
česnek 1stroužek
tymián,bazalka
sůl
Postup:
  • vyválené listové těsto rozložíme na plech, na který jsme předem rozprostřeli pečící papír
  • těsto propícháme vidličkou a dáme péci do vyhřáté trouby na 10-15min při  150-160°
  • mezi tím si připravíme omáčku s kečupu trocha olivového oleje, tymiánu, bazalky a rozetřeného česneku
  • touto omáčkou pak potřeme předpečené listové těsto. Dále na těsto pokládáme plátky slaniny, rajčat, cibule, posypeme kukuřicí, můžeme mírně osolit
  • dáme zapéct na dalších cca 10min
  • poté opět vyndáme, posypeme strouhaným sýrem a dáme opět do trouby, aby se sýr rozpekl

    na pizzu můžeme dát více méně cokolliv dle chuti, žampiony, pórek, papriku, …