Rubriky
bbq

Pepa na grilu

Jednoduché, velmi chutné jídlo na grill. K dostání je i balení Hermelínů s grillovacím koření a postupem, ale není problém si udělat sám podle vlastní chuti.Recept, foto jsou převzaty z doménywww.svetsyru.czkde se nachází také spousta jiných sýrových dobrot. Jelikož jsme tenhle recept o víkendu vyzkoušeli, uspěl, tak ho sem nešlo nenapsat…

Ingredience pro 10 porcí:
Sedlčanský Hermelín 10 ks, jemně pikantní grilovací koření, olej, alobal
Postup:

V hrnku oleje rozmícháme 3 velké lžíce grilovacího koření a nalijeme do misky. Ve směsi obalíme Hermelín a zabalíme do alobalu tak, aby byly sklady pokud možno na boku sýra. Hermelín v alobalu dáme na rozpálený gril a grilujeme 5 – 10 minut z obou stran. Po dogrilování rozbalíme alobal a sýr z něj opatrně přeložíme na talíř. Hermelín se uvnitř krásně rozteče, na povrchu jej však pohromadě drží jeho kůrka. Je důležité sýr při manipulaci nepropíchnout (nebo jinak poškodit celistvost kůrky), jinak sýr vyteče.