Rubriky
zelenina

Pečená zelenina (s masem)

Inspirována článkem na stránkách Florentýny, zhotovila jsem pečenou zeleninu. Je to opravdu výborná záležitost. Protože jsem nevěřila, že by moji drazí přijali pečenou zeleninu jako plnohodnotný pokrm, přidala jsem k ní pečené kuřecí plátky.
Ingredience:
4 kuřecí plátky,
asi 1 kg zeleniny dle možností a chuti –
(já nakombinovala:
brokolici,
květák,
lilek,
pórek,
rajčata,
cibuli – tu jsem zlehka předsmažila),
žampiony,
olivový olej,
koření – libovolná směs ( já použila směs Koření od Antonína).
Postup:
  • Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky.
  • Cibuli nakrájíme na měsíčky.
  • Maso okořeníme a osolíme.
  • Maso opečeme rychle na pánvi do zlatova a vyjmeme je a rozložíme do pekáčku, ve kterém budeme péci.
  • Ve výpeku z masa osmahneme cibuli až kraje dostanou zlatavou barvu.
  • Cibuli přidáme k masu.
  • Přidáme zeleninu a zakapeme olivovým olejem
  • Osolíme, okořeníme a vše zlehka promícháme.
  • Pečeme asi 30 minut na 180st.C a během pečení promícháváme.