Inspirována článkem na stránkách Florentýny, zhotovila jsem pečenou zeleninu. Je to opravdu výborná záležitost. Protože jsem nevěřila, že by moji drazí přijali pečenou zeleninu jako plnohodnotný pokrm, přidala jsem k ní pečené kuřecí plátky.
Ingredience:
4 kuřecí plátky,
asi 1 kg zeleniny dle možností a chuti –
(já nakombinovala:
brokolici,
květák,
lilek,
pórek,
rajčata,
cibuli – tu jsem zlehka předsmažila),
žampiony,
olivový olej,
koření – libovolná směs ( já použila směs Koření od Antonína).
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky.
- Cibuli nakrájíme na měsíčky.
- Maso okořeníme a osolíme.
- Maso opečeme rychle na pánvi do zlatova a vyjmeme je a rozložíme do pekáčku, ve kterém budeme péci.
- Ve výpeku z masa osmahneme cibuli až kraje dostanou zlatavou barvu.
- Cibuli přidáme k masu.
- Přidáme zeleninu a zakapeme olivovým olejem
- Osolíme, okořeníme a vše zlehka promícháme.
- Pečeme asi 30 minut na 180st.C a během pečení promícháváme.