Tento způsob přípravy kolen oceníte tehdy, když budete chtít pohostit velkou společnost. Maso se připravuje všechno naráz, množství záleží jen na velikosti pekáče. My je pravidelně dělali při podnikových dýcháncích – setkáních u ohně, ale pochutnali jsme si na nich i při různých kulatinách.
Ingredience:
Vykostěná vepřová kolena
cibule
česnek
pepř
sůl
grilovací koření
olej
voda
česnek
pepř
sůl
grilovací koření
olej
voda
Příprava:
- Vykostěná vepřová kolena vložíme do pekáče, zasypeme nakrájenou cibulí, česnekem, osolíme, okořeníme, naolejujeme a necháme 2 dny v chladu. Občas promícháme (stačí 2x denně).
- Pekáč dáme na gril, lehce podlijeme a přikryté pečeme. Zvolíme jednoho zodpovědného hosta párty, aby to průběžně míchal a podléval.
- Každému dáme na talíř kus masa a přílohami se obslouží sám.
- Když je nejhůř, lze to samozřejmě upéct i v troubě, ale není to ono.
Doporučená příloha:
chléb, zelenina, křen