Je to recept pro přípravu v mikrovlnné troubě, ale samozřejmě se dá vařit klasicky. Já si kaši vařím každé ráno – střídám to. Jeden den ovesnou, druhý den pohankovou. Vzhledem k mé alergii na mléčné výrobky přidávám sušené pohankové mléko (pohankový nápoj). Lze samozřejmě použít kravské mléko. Tahle snídaně je jedna z mála, kterou jsem schopna pozřít po probuzení. Je to zdravé, šetrné k žaludku a nastartuje vás to lépe než Be-Be :).
Ingredience pro 1 porci:
2 lžíce ovesných vloček,
špetka soli,
lžíce rozinek,
oříšky, semínka – 2 lžička,
1 lžička medu nebo hnědého cukru nebo javorového sirupu,
2 lžičky sušeného pohankového mléka (nápoje).
Postup:
- Do misky dáme všechny ingredience krom mléka. Zalijeme vodou do výše asi 2 cm nad vločkovou směs.
- Vlníme cca 1,5 min. (dle výkonu trouby).
- Můžeme nechat chvíli odstát (asi tak, než si vyčistíme zuby).
- Přidáme sušené mléko, promícháme, jíme.
Uvedené ingredience si lze připravit – namočit již večer, vločky jsou pak měkčí. Samozřejmě lze připravit i na plotně klasickým vařením. Pokud kaši připravuji z pohanky, tak ji před vařením dvakrát přeliji vařící vodou, aby se zbavila zápachu. Do kaše lze po uvaření přidat ovoce dle chuti.