Rubriky
řezy

Opravdu dobrý perník

Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky celozrnné
2 hrnky krupicového cukru
3 PL kakaa
1 KL sody
2 lžičky koření do perníku
1 kl skořice
1 prášek do pečiva
1 sáček čokoládového pudinku
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
2 vejce
3 PL rumu
3 PL marmelády, povidel nebo třeba zavařených brusinek
Všechny sypké suroviny smícháme zvlášť v míse, pak přilijeme tekuté a promícháme.
Pečeme na vysokém plechu, vyloženém pečícím papírem a pečeme na 160 st. Upečený, ještě horký perník polijeme čokoládovou polevou (http://marmeladarecepty.blog.cz/0811/cokoladova-poleva) nebo vařenou rumovou polevou (http://marmeladarecepty.blog.cz/1001/kakaovnik)