Rubriky
vepřové

Nadívané zapečené kotlety s peřinkou

Ingredience:
4 kotlety,
1 lžíce olivového oleje
sůl,
pepř,
směs koření dle chuti (já použila směs Česnekové kotlety od Antonína),
nádivka:
1 lžíce olivového oleje,
1 velká cibule,
hrst mražené kukuřice,
50 g anglické slaniny,
2 vejce,
sůl,
směs koření Česnekové kotlety,
peřinka:
2 vejce,
4 plátky šunky,
100 g sýra cihla,
zelená petrželka nebo sušené zelené bylinky (Antonínovy bylinky).
Postup:
  • Kotlety naklepeme, na okrajích asi 3x nařízneme, aby se nekroutily, osolíme je a okořeníme směsí koření.
  • Na pánev vlijeme lžíci olivového oleje a kotlety rychle osmahneme do zlatova. Nemusíme propékat – ještě se budou péct v troubě.
  • Připravíme si nádivku: Na pánev vlijeme lžíci olivového oleje, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Přidáme kukuřici, nakrájenou anglickou slaninu, orestujeme a vmícháme osolená vajíčka. Zlehka osmahneme.
  • Do pekáčku dáme trochu oleje, vložíme kotlety. Lžicí navršíme nádivku na kotlety.
  • Dáme péci do rozehřáté trouby asi tak na 200 st. C asi na 10 minut, pak navršíme peřinku.
  • Zatím co se kotlety zapékají, připravíme si peřinku: sýr nastrouháme na hrubo, přidáme nasekanou šunku, vajíčka a bylinky. Promícháme.
  • Pekáček na chvíli vyjmeme z trouby a na nádivku navršíme sýrovou peřinku. Dáme zpět do trouby a pečeme do zlatova.