Mrkvové šátečky
Ingredience:
400 g hladké mouky,
200 g jemně strouhané mrkve,
1 vejce,
3/4 balíčku prdopeče (prášku do pečiva),
250 g nastrouhaného ztuženého tuku,
špetka soli.
400 g hladké mouky,
200 g jemně strouhané mrkve,
1 vejce,
3/4 balíčku prdopeče (prášku do pečiva),
250 g nastrouhaného ztuženého tuku,
špetka soli.
nádivka:
500 g tvarohu,
1 balíček rozinek,
5 PL cukru,
2 vejce,
3 PL mléka.
Příprava:
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, rozdělíme na pět dílů. Z každého vyválíme kulatý plát o průměru asi 25 – 30 cm, rozkrojíme na osminy. Na široký kraj trojúhelníčku dáme kousek nádivky a stáčíme ke špičce do tvaru rohlíčků. Upečené horké rohlíčky hojně sypeme cukrem.
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, rozdělíme na pět dílů. Z každého vyválíme kulatý plát o průměru asi 25 – 30 cm, rozkrojíme na osminy. Na široký kraj trojúhelníčku dáme kousek nádivky a stáčíme ke špičce do tvaru rohlíčků. Upečené horké rohlíčky hojně sypeme cukrem.