Rubriky
bezmasá jídla

Meruňková žemlovka s pudinkem podle Vali

Rychlou a výbornou žemlovku jsem uvařila, inspirována receptem od Vali a následnými komentáři.
Ingredience:
4 rohlíky,
1 sáček vanilkového pudinku,
0,5 dl mléka na pudink,
0,2 dl mléka na zalití,
1 vanilkový cukr,
2 lžíce cukru do pudinku,
2 lžíce cukru do mléka,
1 vejce,
strouhaná citronová kůra,
2 skleničky meruňkového kompotu (0,3 l),
máslo na vymazání a pokapání,
strouhanka na vysypání;
Příprava:
  • Z půl litru mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink dle návodu na sáčku.
  • V mléce rozkvedláme vejce s cukrem i vanilkovým.
  • Mírně ohřejeme.
  • Rohlíky nakrájíme na silnější plátky trochu šikmo.
  • Zapékací mísu (třeba z varného skla) vymažeme máslem a posypeme strouhankou.
  • Nakrájené rohlíky máčíme do připraveného mléka a střídavě vrstvíme s kompotovanými meruňkami.
  • Do míst mezi meruňkami nalijeme pudink.
  • Vrstvy střídáme. Poslední vrstva budou rohlíky namočené v mléce.
  • Povrch pokapeme zbylým máslem a upečeme v předem vyhřáté troubě.
  • Servírujeme teplé.