Rubriky
řezy

Medové řezy s ořechovou polevou

Ingredience:
Placky:
½ kg hl. mouky
13 dkg moučkového cukru
6 dkg másla
6 lžic medu
2 vejce
1 kávová lžička jedlé sody
Poleva:
30 dkg nasekaných vlašských ořechů
8 dkg cukru krystal
3 lžíce medu
12 dkg másla
Krém:
1/8 l mléka
1,5 másla
dle chuti moučkový cukr
nebo 1 plechovka karamelizovaného salka
dle chuti rum
1 vejce
1 vanilkový cukr
1 lžíce solamylu
džem
  • Uděláme těsto, rozdělíme na dvě poloviny. Jednu placku pečeme suchou, druhou s polevou.
  • Připravíme si polevu. Všechny igredience na ni osmažíme na pánvi a polijeme tím jednu z placek a upečeme.
  • Krém: Vejce, vanilkový cukr a solamyl mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí a necháme vychladnout. Pak přidáme máslo, cukr a rum a vyšleháme krém. Namísto cukru můžeme do krému zašlehat karamelizované salko.
  • Upečenou suchou placku (bez polevy) prokapeme rumem (hodně), natřeme džemem, potřeme krémem a přiklopíme druhou plackou.
  • Řez je dobrý 2.-3. den.