Ingredience:
půlka menší cukety
rajče
jarní cibulka
2 vejce
lžíce kysané smetany
olivový olej
sůl,
pepř
rajče
jarní cibulka
2 vejce
lžíce kysané smetany
olivový olej
sůl,
pepř
Postup:
- Na pánvi si rozpálíme olivový olej, na kterém si necháme osmahnout na tenké plátky nakrájenou cuketu. Pokud má cuketa větší průměr, plátek (kolečko) klidně překrojíme na čtvrtky.
- Rajče rozkrojíme napůl a nakrájíme na plátky. Spolu s nakrájenou jarní cibulkou přidáme k cuketě. Osolíme, opepříme a necháme vše chvilku osmahnout.
- Mezitím si do hrnečku vyklepneme dvě vejce, ke kterým přidáme lžíci kysané smetany, trochu soli a dohromady rozmícháme.
- Když je zelenina měkká, stáhneme plamen a nalijeme vejce se smetanou na pánev k zelenině.
- Mícháme cca dvě minuty, až jsou vejce vláčná a ihned podáváme.
- Výborné také jako rychlá večeře.
Příloha: chléb