Rubriky
drůbež

Kuřecí špikované rozmarýnem

Ingredience:
kuřecí prsa,
čerstvý rozmarýn,
slanina (špek),
pepř,
sůl.
Postup:
  • Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Ostrým tenkým nožem maso prošpikujeme po vláknu a protáhneme špalíčky slaniny, ke kterým vložíme snítku rozmarýnu. Na jeden kousek masa asi dva až tři průřezy.
  • Maso posolíme a opepříme.
  • Do pánve vlijeme trochu oleje a maso zprudka opečeme obou stranách do hněda.
  • Prsa vložíme do pekáčku vymazeného máslem a dopékáme v troubě. Maso můžeme trochu podlít vodou, aby se vytvořila šťávička.
  • Podáváme s vařenými bramborami.
  • Je to jednoduché, ale velice dobré a voňavé jídlo.