Ingredience:
kuře
kysané zelí – pytlík cca400g
anglická slanina 100g
máslo 1/4
cukr 1 lžíce
kmín, sůl
Postup:
Do pekáče rozprostřeme kysané zelí, které mírně osladíme cukrem, abychom zmírnili kyselost zelí. Na zelí pokládáme nakrájenou slaninu. Na slanninu dáme rozporcované, posolené a pokmínované kousky kuřete. Na kusy kuřat ještě přidáme plátky másla a můžeme dát péct. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C 15 minut. Po 15 minutách zmírníme na 190°C a pečeme dalších 45 minut. Občas kuře zkontrolujeme, potřeme šťávou, která se nám vypekla z kuřete a zelí. Pokud je šťávy moc, odléváme.
Takto pečené kuře má chuť pečené kachýnky, ale není tak tučné. Pečením vznikne velké množství sosíku, kterým přelejeme přílohu, což mohou být bramborové knedlíky, či brambory.
Vyzkoušením tohoto receptu dosáhneme toho, že lze připravit výborné kuře jeddnoduše. Nemusíme výmýšlet složité recepty s mnoha druhy koření, abychom si pochutnali.