Recept na tuhle čínskou polévku jsem kdysi kdesi vyčetla z nějakých listů čínské kuchyně. Bylo to v době, kdy se kuchařky čínské kuchyně kopírovaly a přepisovaly na psacích strojích.
Od té doby máme doma tuhle polévku v repertoáru a mohu říci, že je velmi oblíbená.
Ingredience:
Od té doby máme doma tuhle polévku v repertoáru a mohu říci, že je velmi oblíbená.
Ingredience:
1,5 l kuřecího vývaru ( možno z kostky)
3 cibule
1 bal. mražené kukuřice nebo 1 plechovka zavař. ve sl. nálevu
3 cibule
1 bal. mražené kukuřice nebo 1 plechovka zavař. ve sl. nálevu
10 dkg šunky
1 lžíce sojové omáčky (nemusí být)
3 lžíce bílého vína
1 lžíce solamylu
sůl
pepř
chilli
2 bílky
1 lžíce sojové omáčky (nemusí být)
3 lžíce bílého vína
1 lžíce solamylu
sůl
pepř
chilli
2 bílky
Příprava:
- Do kuřecího vývaru dáme vařit na nudličky nakrájenou cibuli. Když je téměř měkká, přidáme kukuřici, na nudličky nakrájenou šunku, špetku pepře a chilli (nemusí být), lehce provaříme.
- Přidáme sojovou omáčku.
- Ve 2 lžících vody rozmícháme solamyl, vmícháme do polévky. Rozšleháme bílky (ne úplně na sníh) a opět vmícháme do polévky. Nakonec přidáme víno, popř. sůl. Již nevaříme.