Ingredience:
krůtí maso,
anglická slanina,
listový špenát, čerstvý či mražený,
česnek,
pepř,
sůl,
mouka,
kuřecí vývar.
Postup:
- Krůtí maso nakrájíme a naklepeme na plátky, osolíme, opepříme.
- Na plátky dáme plátek anglické slaniny.
- Na slaninu dáme osolený listový špenát, který jsme si předem orestovali na pánvi a do něho jsme přidali stroužek či dva utřeného česneku.
- Závitek zabalíme, spojíme špejlí, páratkem či nití.
- Obalíme ho v mouce a dáme jej zprudka osmahnout na pánev cca 2 min.
- Pečeme v troubě do cca na 50 min při 170°C. Během pečení podléváme kuřecím vývarem.
- Zbývající špenát můžeme ke konci pečení přidat na závitek.
- Pečené závitky vyjmeme z pekáče a šťávu zahustíme trochou mouky.
- Podáváme s opečenými brambory či s bramborovou kaší.