Recept na tuhle pečeni dodala Vali na Labužníka. Vyzkoušela jsem a zařadila do jídelníčku. Oceňuji neobvyklý způsob přípravy nádivky mixováním masa. Opravdu výborné, jemné. Já tedy většinou vynechávám provensálské koření, protože je špatně snáším, ale lze použít jakékoliv koření, výborné jsou čerstvé bylinky. Vali je výborná, v jejich receptech čerpám často inspiraci.
Ingredience:
750 g krůtích prsou,
200 ml smetany,
sůl,
provensálské koření,
česnek,
pepř,
kadeřavá petrželka,
150 g uzeného masa,
1 červenou papriku,
150 g anglické slaniny,
2 vejce,
trochu mouky nebo Solamylu na zahuštění
200 ml smetany,
sůl,
provensálské koření,
česnek,
pepř,
kadeřavá petrželka,
150 g uzeného masa,
1 červenou papriku,
150 g anglické slaniny,
2 vejce,
trochu mouky nebo Solamylu na zahuštění
Příprava:
- Z krůtího masa oddělte 200 g a rozmixujte s 200 ml smetany, osolte, okořeňte provensálským kořením, prolisovaným česnekem, opepřete. vmíchejte rozsekanou petrželku, na nudličky nakrájenou papriku.
- Krůtí maso nakrájejte na plátky a naklepejte.
- Hranatou formu vyložte anglickou slaninou a plátky masa, osolte, posypte provensálským kořením.
- Naplňte připravenou směsí, do které vmáčkněte půlky natvrdo uvařených vajec.
- Přikryjte masem a slaninou, zakryjte alobalem, vložte do trouby a velmi zvolna upečte ( při 150°C 90 minut).
Po upečení šťávu slijte, zahustěte moukou nebo Solamylem. Můžete podávat teplé i studené.