Rubriky
vepřové

Kotlety s lusky

Evičce se zalíbil recept na zapečené kotletky s lusky a nivou z některého televizního pořadu o vaření, tak mi ho připravila a povedlo se. Vyzkoušejte také…
Ingredience:
4 kotlety
zelené lusky
cibule 1ks
rajčatový protlak
česnek 3 stroužky
niva 150 g
pepř
cukr
mouka
olej (tuk)
Postup:
  • kotlety omyjeme, naklepeme, mírně opepříme, prolijeme olejem a necháme na pár hodin naložené v chladničce
  • rozpálíme na pánvi olej, kotlety osolíme, mírně poprášíme moukou (vytvoří nám krustu)
  • smažíme na mírnem ohni
  • na oleji osmahneme na hrubo nakrájenou oloupanou cibuli a česnek. Přidáme zelené lusky, rajčatový protak, trochu cukru(zredukuje kyselost protlaku), sůl
  • osmažené kotlety položíme do zapékací misky. Na ně nandáme připravenou směs s lusky a nastrouhanou nivu.
  • podlijeme trochou vody, dáme zapéct do trouby na cca 10 min
Podáváme s hranolky, či vařeným bramborem.