Rubriky
zelenina

Kapustové závitky s masovou nádivkou

Ingredience:
1 kapusta,
sůl,
houska z předchozího dne,
15 g sušených hub,
1 cibule,
400 g mletého masa,
1 vejce,
pepř,
1 lžička hořčice,
2 lžíce másla,
250 ml hovězího vývaru,
1 lžíce hladké mouky.
Příprava:
  • Kapustu rozebereme na listy, asi 8 až 12 z nich oddělíme, omy­jeme je a na 2 min. ponoříme do osolené vroucí vody. Necháme je spařit a pak okapat.
  • Housku namočíme do 200 ml a sušené houby do 150 ml vody.
  • Cibuli oloupeme a jemně posekáme.
  • Poté vymačkáme housku a vmícháme ji do mletého masa s vejci, cibulí a okapanými suše­nými houbami.
  • Hmotu osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí.
  • Vždy 2 až 3 kapustové listy položíme na sebe a rozdělíme na ně náplň z mletého masa.
  • Stočíme čtyři závitky, převážeme a na rozehřátém másle ze všech stran opečeme.
  • Zalijeme vývarem, přidáme trochu sušených hub a dusíme asi 30 min.
  • Sos můžeme ještě zahustit hladkou moukou rozmíchanou s máslem na kašičku.
  • Podáváme s vařenými bramborami a s houbovou omáčkou.
Zdroj: Pepíček – hlavní Labužník