Ingredience:
600 g jahod,
100 g krupicového cukru,
šťáva z půlky citrónu,
20 g želatiny,
2 bílky,
bílé víno.
600 g jahod,
100 g krupicového cukru,
šťáva z půlky citrónu,
20 g želatiny,
2 bílky,
bílé víno.
Příprava:
Želatinu namočíme do jednoho decilitru studené vody, asi po dvaceti minutách ji zahřejeme na mírném ohni téměř k varu. Nevařit.
Polovinu jahod prolisujeme a vínem doplníme do objemu půl litru.
Do protlaku vmícháme zahřátou želatinu, podle chuti jej osladíme a vychladíme. Když protlak začíná na okrajích tuhnout, vmícháme do něj sníh ušlehaný z 2 bílků a 3 lžic cukru.
Do vyšších skleněných pohárů urovnáme želé ve vrstvách střídavě se zbylými jahodami. Necháme ztuhnout a před podávání můžeme zdobit šlehačkou.
Želatinu namočíme do jednoho decilitru studené vody, asi po dvaceti minutách ji zahřejeme na mírném ohni téměř k varu. Nevařit.
Polovinu jahod prolisujeme a vínem doplníme do objemu půl litru.
Do protlaku vmícháme zahřátou želatinu, podle chuti jej osladíme a vychladíme. Když protlak začíná na okrajích tuhnout, vmícháme do něj sníh ušlehaný z 2 bílků a 3 lžic cukru.
Do vyšších skleněných pohárů urovnáme želé ve vrstvách střídavě se zbylými jahodami. Necháme ztuhnout a před podávání můžeme zdobit šlehačkou.