Ingredience:
1 kg oloupaných jablek,
500 ml vody,
4 – 5 PL krystalového cukru,
ještě asi 250 ml vody na rozmíchání pudinkových prášků,
2 pudinkové prášky s vanilkovou příchutí,
1 – 2 balíčky dětských piškotů,
(šlehačka na ozdobu)
(čokoládové hoblinky na ozdobu).
1 kg oloupaných jablek,
500 ml vody,
4 – 5 PL krystalového cukru,
ještě asi 250 ml vody na rozmíchání pudinkových prášků,
2 pudinkové prášky s vanilkovou příchutí,
1 – 2 balíčky dětských piškotů,
(šlehačka na ozdobu)
(čokoládové hoblinky na ozdobu).
Příprava:
- Jablka oloupeme a nastrouháme.
- Vložíme je do hrnce s 1/2 l vody a krystalovým cukrem a rozvaříme.
- Ve 1/4 l vody rozmícháme dva vanilkové pudinky a vmícháme do rozvařené jablkové kaše.
- Krátce povaříme až hmota „zesklovatí“.
- Dortovou formu vyložíme piškoty.
- Naběračkou vlijeme jablkovou směs na piškoty, rozetřeme.
- Opět poklademe piškoty. Vrstvy opakujeme. Poslední vrstva je jablková hmota
- Necháme uležet v chladu minimálně několik hodin, nejlépe jeden den.
- Dort můžeme před podáváním ozdobit šlehačkou a posypat čokoládovými hoblinkami.