Rubriky
nepečené moučníky

Jablkový dort

Ingredience:
1 kg oloupaných jablek,
500 ml vody,
4 – 5 PL krystalového cukru,
ještě asi 250 ml vody na rozmíchání pudinkových prášků,
2 pudinkové prášky s vanilkovou příchutí,
1 – 2 balíčky dětských piškotů,
(šlehačka na ozdobu)
(čokoládové hoblinky na ozdobu).
Příprava:
  • Jablka oloupeme a nastrouháme.
  • Vložíme je do hrnce s 1/2 l vody a krystalovým cukrem a rozvaříme.
  • Ve 1/4 l vody rozmícháme dva vanilkové pudinky a vmícháme do rozvařené jablkové kaše.
  • Krátce povaříme až hmota „zesklovatí“.
  • Dortovou formu vyložíme piškoty.
  • Naběračkou vlijeme jablkovou směs na piškoty, rozetřeme.
  • Opět poklademe piškoty. Vrstvy opakujeme. Poslední vrstva je jablková hmota
  • Necháme uležet v chladu minimálně několik hodin, nejlépe jeden den.
  • Dort můžeme před podáváním ozdobit šlehačkou a posypat čokoládovými hoblinkami.