Recept podle Bony z labužníka jsem s malými úpravami vyzkoušela na manželovo nebezpečí. Vzhledem k absenci masa jsem se tedy moc velkého vděku nedočkala, ale mě kuskus chutná. Je to výborné lehké jídlo. Jen malé doporučení – kuskus je velmi jemný a sebere hodně chuti z jídla, tak se nebojte hodně kořenit.
Ingredience:
250 g kuskusu
300 g hub (čerstvé, žampiony, nebo mražené hříbky)
1 lžička sojové nebo houbové omáčky
1 cibule
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky mletého zázvoru
pepř
česnek dle chuti
olivový olej
sůl
150 g parmezánu
300 g hub (čerstvé, žampiony, nebo mražené hříbky)
1 lžička sojové nebo houbové omáčky
1 cibule
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky mletého zázvoru
pepř
česnek dle chuti
olivový olej
sůl
150 g parmezánu
Příprava:
- Kuskus zalijeme vroucí vodou (na toto množství 300 ml, ale je dobré se řídit návodem na obalu – různí výrobci se mohou přípravou lišit), ochutíme sojovou omáčkou, solí a přidáme lžičku olivového oleje.
- Necháme 10 minut stát (nebo dle návodu), až se voda vsákne a promícháme.
- Na oleji orestujeme cibuli, přidáme houby, nakrájené na tenké plátky, kmín,zázvor a dusíme přikryté asi 10 minut.
- Ke konci dušení dochutíme utřeným česnekem a solí.
- Směs smícháme s kuskusem.
- Před podávání posypeme nastrouhaným parmazánem.