Ingredience:
700 g brambor,
asi 200 g hladké mouky,
2 vejce,
asi 200 g hladké mouky,
2 vejce,
sůl,
asi 400 g kysaného zelí,
asi 400 g uzeného masa,
50 g slaniny,
cibule.
50 g slaniny,
cibule.
Příprava:
- Dáme vařit kysané zelí, uvaříme je do měkka.
- Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno.
- Přidáme vejce, sůl a hladkou mouku. Promícháme.
- Těsto by mělo být hustší než na bramboráky.
- Do hrnce dáme vařit vodu. Vařící vodu osolíme.
- Pomocí haluškového síta (otvory asi 1 cm) protlačujeme těsto do vroucí osolené vody.
- Halušky vyplavou, promícháme je a necháme je projít varem.
- Vyjmeme je pomocí cedníku a dáme do mísy.
- Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme na pánev, aby pustila tuk.
- Přidáme nakrájenou cibuli. Osmažíme do zlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso. Vše promícháme a osmahneme.
- Do halušek přidáme zelí a směs masa s cibulí. Vše promícháme, případně dosolíme.