Ingredience:
4 vepřové ledvinky,
1 cibule,
50 g slaniny,
sladká paprika,
kmín,
čtvrt lžičky pálivé papriky,
2 lžíce instatntní jíšky.
1 cibule,
50 g slaniny,
sladká paprika,
kmín,
čtvrt lžičky pálivé papriky,
2 lžíce instatntní jíšky.
Příprava:
- Ledvinky podélně rozkrojíme a důkladně odstraníme močové trubice.
- Ledvinky nakrájíme na jemné plátky a zalijeme je vařící vodou.
- Několikrát (5x až 6x) je prolijeme vařící vodou a důkladně vypereme.
- Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme do hlubší pánve či kastrolu rozškvířit.
- Když slanina pustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a tu usmažíme do zlatova.
- Přidáme okapané ledvinky, promícháme.
- Okmínujeme, opaprikujeme (paprika je hlavně pro výslednou barvu omáčky, takže může být i sladká).
- Promícháme, osmahneme, zmírníme plamen a dáme dusit. Podlijeme vařící vodou do výše ledvinek a zvolna dusíme do měkka.
- Když jsou ledvinky měkké, zahustíme omáčku jíškou. Omáčka by neměla být příliš hustá.
- Podáváme s vařenou rýží.