Rubriky
vnitřnosti

Dušené ledvinky na slanině

Ingredience:
4 vepřové ledvinky,
1 cibule,
50 g slaniny,
sladká paprika,
kmín,
čtvrt lžičky pálivé papriky,
2 lžíce instatntní jíšky.
Příprava:
  • Ledvinky podélně rozkrojíme a důkladně odstraníme močové trubice.
  • Ledvinky nakrájíme na jemné plátky a zalijeme je vařící vodou.
  • Několikrát (5x až 6x) je prolijeme vařící vodou a důkladně vypereme.
  • Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme do hlubší pánve či kastrolu rozškvířit.
  • Když slanina pustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a tu usmažíme do zlatova.
  • Přidáme okapané ledvinky, promícháme.
  • Okmínujeme, opaprikujeme (paprika je hlavně pro výslednou barvu omáčky, takže může být i sladká).
  • Promícháme, osmahneme, zmírníme plamen a dáme dusit. Podlijeme vařící vodou do výše ledvinek a zvolna dusíme do měkka.
  • Když jsou ledvinky měkké, zahustíme omáčku jíškou. Omáčka by neměla být příliš hustá.
  • Podáváme s vařenou rýží.