Rubriky
řezy

Čokoládový perník

Ingredience:
3 hrnečky (o objemu asi 250 ml) polohrubé mouky,
2 hrnečky krystalového cukru,
2 kakaové pudinky,
1 polévková lžíce kakaa,
1/2 prášku do pečiva,
1 prášek do perníku,
1/2 čajové lžičky perníkového koření,
1 hrneček oleje,
2 polévkové lžíce rybízové marmelády,
2 hrnečky mléka,
2 vejce.

čokoládová poleva,
kokos.

Postup:

  • všechny sypké ingredience smícháme v míse a přidáme vše ostatní.
  • vše promícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
  • pečeme zvolna při cca 150°C cca 30 minut.
  • upečený a vychladlý perník potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.