Rubriky
uzeniny

Cmunda po kaplicku

Ingredience:
cmunda:
600 g brambor,
asi 150 g hladké mouky,
1 vejce,
sůl,
pepř,
mletý kmín,
majoránka,
3 stroužky česneku,
mléko (nemusí být),
tuk na smažení.
Zelí:
500 g kysaného zelí,
1 syrový brambor,
cukr,
sůl.
Uzené:
500 g uzeného masa.
Postup:
  • Oloupané brambory najemno nastrouháme, přidáme hladkou mouku, vejce, sůl, rozetřený česnek, koření. Pokud chceme cmundu sytější, přidáme horké mléko a dohustíme hladkou moukou.
  • Smažíme placičky na rozpáleném tuku.
  • Uzené maso uvaříme nebo rozpaříme – dle druhu masa.
  • Zelí podlijeme, pokud je kyselejší propláchneme a uvaříme do měkka.
  • Během vaření přidáme najemno nastrouhaný malý brambor a promícháme.
  • Dochutíme solí a cukrem, pokud je to potřeba.