Rubriky
přílohy

Citronové brambory (Patate alla sorrentina)

Patate alla sorrentina – Brambory a lá sorrentina. Výborná příloha kterou připravil nejdříve Ital ve své kuchyni a poté jsem je připravila já v kuchyni naší. Citrony tedy nebyly ze Sorrentia, ale španělské, ale stejně se povedlo.
Ingredience:
(4 porce)
1kg menších brambor
8 citronů
2 snítky rozmarýnu
olej extra virgin
sůl, pepř
Postup:
  • Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • Z citronů ukrojíme ta největší kolečka z prostředka, špičky necháme stranou na

    emulzi.

  • Do pekáče naskládáme kolečka citronů, na ně položíme plátky brambor, zakápneme olivovým olejem a dochutíme solí a rozmarýnem.
  • Zapečeme v předehřáté troubě asi 45min na 180°.
  • Ze zbylých částí citronů uděláme emulzi – vymačkáme citronovou šťávu do misky, přidáme olivový olej, sůl a prošleháme.
  • Při servírování pokapeme brambory vzniklou emulzí.