Patate alla sorrentina – Brambory a lá sorrentina. Výborná příloha kterou připravil nejdříve Ital ve své kuchyni a poté jsem je připravila já v kuchyni naší. Citrony tedy nebyly ze Sorrentia, ale španělské, ale stejně se povedlo.
Ingredience:
(4 porce)
1kg menších brambor
8 citronů
2 snítky rozmarýnu
olej extra virgin
sůl, pepř
2 snítky rozmarýnu
olej extra virgin
sůl, pepř
Postup:
- Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Z citronů ukrojíme ta největší kolečka z prostředka, špičky necháme stranou na
emulzi.
- Do pekáče naskládáme kolečka citronů, na ně položíme plátky brambor, zakápneme olivovým olejem a dochutíme solí a rozmarýnem.
- Zapečeme v předehřáté troubě asi 45min na 180°.
- Ze zbylých částí citronů uděláme emulzi – vymačkáme citronovou šťávu do misky, přidáme olivový olej, sůl a prošleháme.
- Při servírování pokapeme brambory vzniklou emulzí.